Cara Menghilangkan Bintik Hitam Dan Bintik Putih Di Wajah

Setiap insan yang bergelar wanita pasti mengimpikan kulit wajah yang bersih, cantik, halus mulus dan gebu. Namun begitu, kita tak lari dari masalah jerawat dan jeragat yang sering menghantui wanita terutamanya. Begitu juga dengan bintik hitam dan bintik putih di muka yang mencacatkan lagi pandangan.

bintik hitamAntara punca-punca munculnya bintik hitam dan bintik putih di wajah terutamanya di bahagian T zon adalah disebabkan pemakanan. Pemakanan yang berminyak dan tinggi kolesterol boleh menyebabkan munculnya bintik hitam tadi. Oleh itu, salah satu cara mudah (tapi susah nak buat) untuk hilangkan bintik hitam dan bintik putih adalah dengan mengawal dan mengelakkan pemakanan berminyak dan berkolesterol.

Ada beberapa cara lain yang ingin saya kongsikan dengan anda bagaimana untuk menghilangkan bintik hitam dan bintik putih. Antaranya hanya menggunakan kaedah tradisonal seperti di bawah.

Cara Menghilangkan Bintik Hitam dan Bintik Putih Di Wajah:

KAEDAH 1

1) Ambil seulas bawang putih. Bersihkan dan tumut hingga lumat

2) Gaul sebati bawang tersebut bersama perahan limau nipis dan putih telur

3) Ambil beberapa helai tisu, tempelkan ramuan tadi ke atas tisu tersebut dan lekapkan ke muka. Biarkan mengering

4) Setelah kering, bilas dengan air suam

KAEDAH 2

1) Sediakan 1 sudu besar madu, 1 sudu teh serbuk kayu manis dan 1 sudu teh serbuk buah pala

3) Gaulkan sebati ketiga-tiga bahan tadi

3) Sapukan ramuan tersebut ke muka dan tunggu hingga kering lebih kuraang 20-30 minit

4) Bilas hingga bersih

Jika anda seorang yang mementingkan masa dan sering sibuk dengan aktiviti harian, and boleh mencuba beberapa produk yang dipercayai dapat menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di wajah. Antaranya Set Kecantikkan Shaklee. Set Kecantikkan Shaklee terdiri daripada beberapa jenis vitamin yang bertindak merawat dan memulihkan sel-sel kulit dari dalam iaitu B Complex, Vit C Plus Sustained Release, Vit E Complex dan ESP.

Jangan risau jika anda mempunyai kewangan yang terhad. Anda tidak semestinya perlu mengambil kesemua item di atas untuk mendapatkan hasil yang awesome. Anda juga boleh mencuba Vit E Complex dan ESP untuk mendapatkan kulit yang cantik dan gebu.

 

APA KATA MEREKA?

1) Masker Vitamin E selama seminggu berjaya menghilangkan bintik hitam dan putih di wajahbintik hitam

2) Konsisten dengan ESP dan Vitamin E sebagai masker telah menghilangkan jeragat dan bintik hitam di wajahbintik hitam 1

So tunggu apa lagi? Cepat-cepat dapatkan vitamin kulit cantik anda sekarang. Cantik tak mengenal usia tauuu….

Boleh hubungi saya dengan cara berikut untuk dapatkan set anda beserta konsultasi eksklusif

sms/whatsapp/wechat: 0192156963

Email: migshoppe@gmail.com

ADD FB Profile: Farhanah MIGShoppe

FB Fanpage: FamiliSihat.com  untuk CHAT secara terus

Khidmat KONSULTASI PERCUMA bagi customer yang membeli sebarang produk SHAKLEE  dengan saya.

##COD KLANG/SHAH ALAM/KELANA JAYA

##Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

 

Khasiat Zinc Complex Shaklee

Apakah Zinc Complex Shaklee?

Zinc Complex Shaklee dirumus dari zinc glukonat semulajadi yang bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh kita.

Zinc Complex Shaklee sesuai untuk pengambilan jangka masa panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Khasiat Zinc Complex Shaklee

☁ Mengaktifkan 200 jenis enzim – Zinc berfungsi menggabung DNA, RNA dan protin seterusnya meransang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan 200 jenis enzim dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja

☁ Membentuk kolagen – membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ

☁ Memperbaiki diabetes – membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki masalah diabetes

☁ Bintik putih di kuku – bintik putih di kuku adalah tanda defisiensi zinc yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan

☁ Mempertingkatkan sistem imun – membantu pengeluaran kalenjar thymus. Kalenjar thymus boleh mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit

☁ Mempercepatkan pemulihan luka – mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki allergy dan bintik di kulit

☁ Memperbaiki masalah prostat – melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/ pembengkakan prostat dalam kadar 70%

☁ Kemampuan seks lelaki – pengambilan zinc dalam jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki , impoten , meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga

☁ Ovulasi wanita – Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus  dan mengembalikan daya ketahanannya

☁ Memperbaiki radang kulit – Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti acne dan jerawat

☁ Mengekalkan deria bau – untuk mengekalkan deria bau dan rasa  yang sihat dan sensitif

 Zinc Complex Shaklee adalah suatu khazanah lelaki !!!
Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah , kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh itu, zinc amat diperlukan dari golongan remaja hingga warga emas.

 

Ingin dapatkan sebotol Zinc Complex Shaklee? sebotol tahan 4 bulan dan harga sangatlah murah!!! hubungi saya segera….

Khasiat Zinc Complex Shaklee

sms/whatsapp/wechat: 0192156963

Email: migshoppe@gmail.com

ADD FB Profile: Farhanah MIGShoppe

FB Fanpage: FamiliSihat.com  untuk CHAT secara terus

Khidmat KONSULTASI PERCUMA bagi customer yang membeli sebarang produk SHAKLEE  dengan saya.

##COD KLANG/SHAH ALAM/KELANA JAYA

##Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Petua Mudah Bersalin

 

petua mudah bersalin 2Syukur Allah ciptakan kita sebagai seorang wanita, isteri dan ibu. Setiap wanita dianugerahkan kelebihan melahirkan zuriat dan kekuatan untuk menanggung kesakitan teramat sangat sewaktu saat ingin melahirkan anak ke dunia. Kesakitan yang tak dapat dibayangkan dengan kata-kata dan hanya mereka yang pernah melaluinya sahaja tahu bagaimana nikmat sakit itu. Di sini saya ingin kongsikan beberapa petua mudah bersalin yang boleh diamalkan ibu-ibu yang sedang menanti kelahiran cahaya mata.
Petua Mudah Bersalin

1) Amalkan membaca Surah Maryam setiap hari. Apabila sampai ke bahagian sujud tilawah, sujudlah dan berdoalah agar dipermudahkan proses bersalin kelak

2) Cuba untuk khatam Al-Quran sepanjang kehamilan sekurang-kurangnya sekali.

3) Amalkan doa mudah bersalinpetua mudah bersalin4) Selalu bersenam.

5) Elakkan mengambil makanan segera atau yang mengandungi MSG, bahan pengawet atau pewarna tiruan. Kurangkan penggunaan ajinomoto dalam masakan anda

6) Kerap bersama suami sangat digalakkan di hujung-hujung kehamilan. Ada pendapat mengatakan air mani suami adalah kaedah induce secara semulajadi dan selamat. Ini kerana air mani suami mengandungi hormon prostaglandin yang boleh meransang kontraksi rahim.

7) Banyakkan bergerak atau melakukan aktiviti ringan. Antara aktiviti yang boleh anda lakukan adalah seperti kemas rumah, menyapu halaman rumah, berjalan di taman dan sebagainya.

8) Amalkan pemakanan sunnah seperti kurma, kismis, madu, habatussauda’ dan susu kambing sepanjang tempoh kehamilan. Ia bukan sahaja dapat membekalkan tenaga semasa proses kelahiran, tetapi juga dapat mengurangkan risiko jaundice. Klik DI SINI untuk info lebih lanjut.

9) Amalkan makan telur ayam kampung separuh masak kira-kira 2 minggu sebelum tarikh jangka bersalin

10) Berendam dalam air suam sebelum ke hospital

11 Minum air milo yang dicampur mentega sebelum ke hospital

12) Jangan meneran sewaktu kontraksi. Sebaiknya kawal pernafasan  dengan menarik nafas dan hembus perlahan-lahan secara konsisten untuk mengurangkan rasa sakit.

13) Jangan angkat punggung. Jika anda mengangkat punggung ini bermaksud anda menggunakan otot kaki dan menyebabkan otot tegang . Ini berkemungkinan besar boleh mengakibatkan faraj mengalami koyakan teruk ketika proses kelahiran. Sebaiknya, lembutkan otot dan berikan pergerakan semulajadi

Sekian 13 petua mudah bersalin yang boleh dimanfaatkan oleh bakal ibu semua.

Selepas selamat melahirkan, jangan lupa amalkan penjagaan berpantang selamat dan energetic, semestinya dengan Set Bersalin Shaklee

 

Ingin dapatkan Set Kehamilan atau Set Bersalin Shaklee beserta konsultasi secara percuma? Hubungi saya segera!!

 

sms/whatsapp/wechat: 0192156963

Email: migshoppe@gmail.com

ADD FB Profile: Farhanah MIGShoppe

FB Fanpage: FamiliSihat.com  untuk CHAT secara terus

Khidmat KONSULTASI PERCUMA bagi customer yang membeli sebarang produk SHAKLEE  dengan saya.

##COD KLANG/SHAH ALAM/KELANA JAYA

##Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Punca Rambut Gugur

punca rambut gugur

Rambut gugur adalah masalah biasa yang akan dialami oleh semua orang. Samada di kalangan wanita ataupun lelaki. Rambut gugur sinonim dengan ibu-ibu yang baru melahirkan anak. Namun, bukan kaum ibu sahaja yang akan menghadapi masalah ini, kaum bapa juga tidak terkecuali. Hari ini saya ingin kupaskan tentang sebab dan punca rambut gugur.

 

Beberapa faktor persekitaran telah dikenal pasti menjadi punca rambut gugur. Antara punca terjadinya rambut gugur adalah disebabkan hormon, tekanan, pemakanan dan banyak lagi. Jom kita tengok satu persatu:

Punca Rambut Gugur

Perubahan hormon – Perubahan hormon atau ketidakseimbangan hormon boleh menjadi punca rambut gugur. Ini biasa terjadi di kalangan ibu mengandung, ibu yang baru melahirkan anak, atau wanita yang berada dalam fasa permulaan menopause.

Genetik – Faktor ini adalah faktor yang tak dapat dielakkan. Jika ibu/ bapa mengalami masalah rambut gugur ketika umur meningkat, maka tak mustahil anak-anak akan turut mewarisi masalah ini

Tekanan – Tekanan atau stress juga boleh menjadi punca rambut gugur. Namun ia bersifat sementara

Rawatan / Ubat-ubatan – Pengambilan ubat-ubatan atau jika anda ada menjalani rawatan susulan seperti kemoterapi, ubat cair darah, atau pil perancang keluarga juga boleh menjadi punca rambut gugur

Penyakit – antara penyakit ayang boleh menjadi punca rambut gugur adalah tiroid, SLE , kencing manis, kekurangan zat besi, dan anemia

Pemakanan tidak seimbang –  Pemakanan seimbang haruslah lengkap dengan protein, vitamin A, B, C dan E serta Zinc. Jika diet anda kurang beberapa jenis vitamin yang diperlukan boleh menjadi punca rambut gugur

Penggunaan bahan kimia – Sering terjadi bagi mereka yang suka mendandan rambut samada mewarnakan rambut, melurus atau kerintingkan rambut. Bahan kimia yang terdapat dalam setiap produk yang digunakan boleh menyebabkan rambut rosak hingga ke akarnya dan menjadi punca rambut gugur. Malah shampu harian yang anda gunakan juga mungkin boleh menjadi puncanya kerana kebanyakkan shampu di pasaran sekarang juga mengandungi bahan kimia.

Atasi Punca Rambut Gugur

Saya ingin kongsikan beberapa langkah dan rawatan yang disyorkan oleh pihak Shaklee sendiri untuk mengatasi punca rambut gugur. Pengambilan beberapa jenis vitamin serta rawatan penjagaan rambut dikenalpasti dapat atasi masalah rambut gugur dengan berkesan.

B Complex – mengandungi inositol, salah satu vitamin B yang membantu pertumbuhan rambut. Vitamin B 12 pula bertindak menghalang keguguran rambut. Vitamin B Complex juga berfungsi mengawal tekanan dan menghilangkan stress yang menjadi punca rmabut gugur

Zinc – Berfungsi mengaktifkan 200 jenis enzim dan merangsang regenerasi sel. Ia memelihara dan menggalakkan pertumbuhan serta perkembangan sel.

Vitalea – Mengatasi masalah kekurang zat besi dan anemia. Ia juga multivitamin yang lengkap dengan semua zat yang diperlukan. Sangat sesuai bagi individu yang tidak mengamalkan pemakanan seimbang

GLA Complex – Mengatasi masalah perubahan atau ketidakseimbangan hormon terutama di kalangan wanita

Prosante Hair Care – terdiri dari Revitalising Shampoo dan Lightweight Conditioner digunakan semasa mandi untuk rambut lebih licin, terurus dan lembut. Ia SEMULAJADI dan tidak mengandungi bahan kimia seperti paraben, SLF, SLS  dan lain-lain yang menjadi punca rambut gugur

Nourishing Scalp Treatment – juga dari rangakaian Prosante Hair Care yang dapat menyelesaikan semua jenis masalah rambut. Ia mengandungi serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran darah, menentang faktor persekitaran yang merosakkan dan membekalkan khasiat kepada kulit kepala

Ini baru sebahagian dari vitamin yang disyorkan untuk atasi punca rambut gugur. Jika anda inginkan set lengkap atau set basic yang sesuai dengan kehendak kewangan anda, boleh hubungi saya untuk kita adjust mengikut kesesuaian.

 

sms/whatsapp/wechat: 0192156963

Email: migshoppe@gmail.com

ADD FB Profile: Farhanah MIGShoppe

FB Fanpage: FamiliSihat.com  untuk CHAT secara terus

Khidmat KONSULTASI PERCUMA bagi customer yang membeli sebarang produk SHAKLEE  dengan saya.

##COD KLANG/SHAH ALAM/KELANA JAYA

##Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Tips Penyusuan: Kesilapan Dalam Penyusuan

Kini semakin ramai ibu-ibu yang  dah terdedah dengan info-info tentang penyusuan bayi, kebaikan susu ibu dan cara-cara untuk menguruskan perahan susu ibu terutama bagi ibu-ibu yang bekerja. Namun, ramai juga yang gagal menyusukan bayi mereka secara eksklusif disebabkan pelbagai kesilapan dalam penyusuan yang berlaku tanpa kita sedari.

kesilapan dalam penyusuan

Antara kesilapan dalam penyusuan yang perlu diambil perhatian adalah:

Tidak bersedia – tidak membuat persediaan awal seperti menyediakan peralatan mengepam yang penting sebagai contoh: pam susu, storage, cooler bag dan lain-lain.

Tidak menyimpan stok susu – ramai ibu-ibu yang tidak mengumpul stok susu sebelum kembali bertugas. Ibu-ibu digalakkan mula menyimpan stok susu seawal 2 minggu selepas kelahiran.

Kurang pengetahuan tentang EBM (Expressed Breast Milk) – terutama bagi ibu-ibu muda yang kurang terdedah dengan ilmu tentang EBM serta teknik-teknik yang betul semasa penyusuan (contoh; dakapan yang betul, cara pengendalian susu perahan dan lain-lain)

Mudah putus asa – Teknik penyusuan yang salah dan masalah-masalah lain seperti puting tenggelam (inverted nipple) dan puting melecet seterusnya boleh menyebabkan penghasilan susu semakin berkurang. Ibu-ibu akan cepat putus asa dan beranggapan mereka tidak boleh menghasilkan susu atau susu tidak cukup untuk bayi mereka

Kurang berkeyakinan – Simpan niat dalam hati dan yakin bahawa anda mampu untuk menyusukan bayi anda sehingga 2 tahun. Ibu-ibu haruslah sentiasa berfikiran positif

Stress – Stress, penat, letih juga boleh mengganggu penyusuan. Bila ibu-ibu menghadapi situasi seperti ini, ia secara tidak langsung boleh mengganggu penghasilan hormon prolaktin  dan oksitoksin iaitu hormon yang menghasilkan susu

Susu Formula – Apabila menghadapi masalah penyusuan seperti susu merudum, stok EBM menyusut, letih dan tak larat mengepam atau jadual kerja yang terlalu padat, ada di kalangan ibu-ibu yang dengan mudah mengambil langkah memberikan susu formula sebagai alternatif

Tiada sokongan – Sokongan suami khususnya amat penting untuk ibu-ibu berjaya dalam penyusuan susu ibu. Lakukanlah sesuatu yang boleh meringankan tugas isteri seperti membantu apa yang patut dalam hal ehwal rumah tangga, membantu menjaga anak-anak yang lain atau wujudkan suasana yang ceria dan gembira agar si isteri tidak berasa stress atau letih

Acuh tak acuh – ramai ibu-ibu yang tahu kebaikan susu ibu, namun ramai juga yang bersikap acuh tak acuh.. Usaha hanya ala kadar. Jika ada, ada.. jika tiada susu formula kan ada…

Diet tak seimbang – Ibu-ibu yang ingin berjaya dalam penyusuan perlulah mengamalkan diet yang seimbang. Diet yang seimbang bermaksud, dalam satu pinggan itu lengkap dengan segala nutrisi dan zat yang diperlukan ibu dan bayi seperti karbohirat, protein, kalsium, multivitamins dan sebagainya.

Tidak/ kurang berdoa – perkara terakhir yang kadang kala terlupa untuk diamalkan adalah berdoa. Perbanyakkan lah doa dan zikir dn minta padaNYA untuk dimurahkan rezeki si anak agar mendapat khasiat susu ibu sehingga berusia 2 tahun

KLIK DI SINI untuk DOA/ ZIKIR menambah susu ibu

TIPS-TIPS BERGUNA SEPANJANG PENYUSUAN

Ingin berkongsi perjalanan penyusuan anda? hubungi saya di sini:

 

sms/whatsapp/wechat: 0192156963

Email: migshoppe@gmail.com

ADD FB Profile: Farhanah MIGShoppe

FB Fanpage: FamiliSihat.com  untuk CHAT secara terus

Testimoni GLA Complex Shaklee

testimoni GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee memang sangat dikenali dapat mengatasi masalah berkaitan haid. Samada haid tak teratur, haid tak henti-henti, haid tak datang berbulan-bulan, senggugut dan banyak lagi…

Saya sendiri  ada kenangan manis  bersama GLA Complex Shaklee. Pertama kali mula cuba GLA Complex Shaklee, saya dapati senggugut saya hilang tanpa saya sedari.. kebiasaannya, 3-4 hari sebelum tarikh period pinggang saya akan mula sakit dan diikuti senggugut pada hari pertama period.

Namun selepas mencuba GLA Complex Shaklee, sakit pinggang hilang dan tiada lagi “alarm” senggugut. Pernah suatu ketika saya kehabisan pad sebab tak de alarm langsung untuk mengingatkan saya period is coming soon. Huhuhu….

Setelah 4 bulan amalkan GLA Complex Shaklee (tu pun tak berapa nak konsisten),  saya disahkan hamil!!.. Nasib baiklah anak dara sorang ni dah nak masuk 2 tahun… Alhamdulillah syukur sangat walaupun sebenarnya tak rancang pun nak pregnant =)

Sekian kenangan manis saya bersama GLA Complex Shaklee… Ada lebih banyak lagi sebenarnya testimoni GLA Complex Shaklee .. Kat bawah ni saya tampilkan 3 testimoni pengguna lain yang dah berjaya dengan GLA. Jom kita tengok!!

APA KATA MEREKA TENTANG GLA COMPLEX SHAKLEE?

1) Testimoni 1: GLA Complex Shaklee membantu masalah haid dengan berkesan

Testimoni GLA Complex Shaklee

2) Testimoni 2: Masalah haid tak henti selama 4 bulan selesai dengan GLA Complex Shaklee

Testimoni GLA Complex Shaklee

3) Period kembali setelah setahun dengan 2 botol GLA Complex Shaklee

testimoni GLA Complex Shaklee

Anda juga mengalami masalah haid? Jom cuba GLA Complex Shaklee. hubungi saya untuk penerangan lebih lanjut

 

sms/whatsapp/wechat: 0192156963

Email: migshoppe@gmail.com

ADD FB Profile: Farhanah MIGShoppe

FB Fanpage: FamiliSihat.com  untuk CHAT secara terus.

Khidmat KONSULTASI PERCUMA bagi customer yang membeli sebarang produk SHAKLEE  dengan saya.

##COD KLANG/SHAH ALAM/KELANA JAYA

##Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Khasiat GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee
Perbezaan GLA Complex Shaklee
Kebanyakkan GLA Complex Shaklee (Gamma-linolenic Acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primerose Oil (EPO), manakala GLA Complex Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi alebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali ganda lebih dari segi bioavailability dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti oksida  semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitynya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Manfaat Utama GLA COMPLEX Shaklee

Herba tradisi yang dipercayai – borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina

⌛ Mengawal selia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara

⌛ Melambatkan menopaus – Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot  flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka masa panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone untuk kulit lebih muda

⌛ Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing

⌛ Menentang kanser – GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

Memperbaiki inflamasi kulit – Mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergy, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumastisma, artristis

⌛ Menghalang komplikasi diabetes – Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi

 Pelangsingan dan menghalang petambahan berat badan – Merendahkan kolesterol LDL, menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan.

 Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myorcardial infarction

⌛ Memperbaiki tekstur rambut – memperbaiki rambut kering  dan rambut gugur

Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD) – Terbukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak yang mengalami autisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif

GLA COMPLEX Shaklee bukan untuk wanita sahaja

Ramai beranggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita sahaja. Sebenarnya GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia, ia hanya diperoleh dari makanan. Jadi ianya sangat penting untuk manusia dari setiap peringkat umur samada kanak-kanak (pecahkan kapsul lembut dan campurkan minyak GLA dalam makanan), remaja, dewasan dan juga untuk wanita menopause atau lelaki andropause.

 

Ingin cuba GLA untuk meningkatkan kesihatan dan kecantikkan? hubungi saya:

GLA Complex Shaklee
GLA Complex Shaklee

sms/whatsapp/wechat: 0192156963

Email: migshoppe@gmail.com

ADD FB Profile: Farhanah MIGShoppe

FB Fanpage: FamiliSihat.com  untuk CHAT secara terus.

Khidmat KONSULTASI PERCUMA bagi customer yang membeli sebarang produk SHAKLEE  dengan saya.

##COD KLANG/SHAH ALAM/KELANA JAYA

##Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Sihat Dengan Shaklee

%d bloggers like this: